Washington Slagbaai Nationaal Park

Dit natuurreservaat ligt verspreid over zo’n 5.643 hectare grond in het noordwesten van Bonaire. Er zijn veel educatieve maar ook recreatieve activiteiten. Denk hierbij aan een tour per mountainbike of auto, wandelen, kajakken, duiken, snorkelen en vogels spotten. Er zijn vele rotsformaties te vinden. De flora en fauna in dit park zijn bijzonder met enkele unieke soorten.
www.washingtonparkbonaire.org

Klein Bonaire

Klein Bonaire ligt voor de kust van Bonaire en is ongeveer 6 km² groot. Het eilandje is voornamelijk vlak en begroeid met een aantal cactussoorten en wat struiken. Inmiddels is het eiland beschermd gebied en maakt het deel uit van het Bonaire National Marine Park. Er zijn regelmatig snorkel- of duiktours naar dit kleine eiland, dat bekend staat om de zeepaardjes en zeeschildpadden.

Duiken

Bonaire is één van de mooiste duikgebieden ter wereld; de ongerepte natuur maakt Bonaire hierin uniek. Er zijn talloze plaatsen om een prachtige duik te maken. Veel van de duiklocaties zijn zeer gemakkelijk bereikbaar vanaf de kant. Deze duiklocaties zijn duidelijk aangegeven door gele stenen. Gecertificeerde duikers kunnen een auto huren en de duiklocaties op eigen gelegenheid aandoen. Duiklocaties die niet vanaf de kant te bereiken zijn, kunnen worden bezocht door een bootduik te boeken bij één van de duikscholen. Via deze link vind je een kaart met alle duiklocaties van Bonaire.

Goto meer

Het Goto meer is een natuurreservaat voor duizenden flamingo’s. Het meer dient tevens als voederplaats voor de dieren. Voor het Goto meer is een uitkijkplaats, waar je rustig kan genieten van een adembenemend uitzicht op het meer en de omgeving. Wanneer je op Bonaire bent is een bezoek aan dit mooie meer met haar roze flamingo’s zeker een aanrader!

Zout Pannen

Aan de zuidkant van Bonaire vind je uitgestrekte zoutvlakten. In de vlakten wordt zeewater gepompt, dat door de zon verdampt. Door de unieke combinatie van bacteriën kleurt het water prachtig roze. Wat uiteindelijk overblijft is het zout, dat wordt verzameld op de indrukwekkende zoutbergen. De zoutvlakten zijn schitterend om te zien. De zoutwinning op Bonaire is historisch en één van de eerste en belangrijkste bronnen van inkomsten op het eiland.

Slavenhutten

De slavenhutten stammen uit de 17e en 18e eeuw, toen er nog slavernij heerste op het eiland. De slaven werkten in de zoutindustrie en brachten de nacht door in de hutten. Het is indrukwekkend de slavenhutten te bekijken. Tegenwoordig zijn white en red slave tevens populaire duiklocaties onder de gevorderde duikers.

Grotten

Bonaire beschikt over een uitgebreid grottensysteem. Naar schatting zijn er in totaal meer dan 400 grotten op het eiland. De grotten op Bonaire vormen sinds de formatie eeuwen geleden een belangrijke schakel in het ecosysteem van het eiland. Een aantal hiervan zijn geopend voor begeleide tochten. Ga met een gids op pad en verken de stalactieten en stalagmieten, die er duizenden jaren over gedaan hebben om de huidige vorm te verkrijgen. Echte avonturiers gaan dieper de grot in en volgen het gangenstelsel met een zaklamp tot ze uitkomen bij kristal helder zoet én zout water, waarin gesnorkeld kan worden. De grotten kun je bezoeken
met een gecertificeerde gids.